Revista Kulturore 2012


   Display # 
1 “SKENDERBEGU” I FISHTËS... SË SAPËS…
2 Flet për KULT përkthyesi në anglisht i “Rrethimit të Shkodrës”
3 Qamil Gjyrezi: Kënga popullore-qytetare shkodrane
4 Pastori: Si e solla në anglisht Barletin që “takova” në rrugë
5 "Te gjithe se bashku kunder Rracizmit"
6 Nga Fritz RADOVANI:A PARAQET RREZIK PER BOTEN DATA 21 Dhjetor 2012 ?
7 Qamil Gjyrezi: Zana Rita Ora, ose Ora e integrimit të shqiptarëve!
8 DOSSIER/SHKODËR-FAMILJA ÇEKA, NJË "MINIMUZE" ME HISTORI 300 VJEÇARE
9 Qamil Gjyrezi: “Psikologjia e këngës shkodrane”
10 AT GJERGJ FISHTA O.F.M.
11 Jozef Radi: Shqipnia -100 vjet shtet dhimbjesh
12 Gezim Juka: “Dokumentet tregojne“ 1939 – 1944
13 TRYEZE E RRUMBULLAKET PER BARAZINE GJINORE
14 Psikologjia e këngës popullore-qytetare Shkodrane në teatrin “Skampa” të Elbasanit.
15 FRITZ RADOVANI: RILINDJA KOMBTARE SHQIPTARE
16 UNION I GAZETAREVE SHQIPTARE
17 Bashkia Shkoder
18 Qamil Gjyrezi: Welcome zonja e madhe Klinton!
19 Ndihma britanike komunisteve ne 1943-44, dhe "respekti" mbas 1945
20 Foto te pa botuara dhe batutat ne vreshtin e madh te Shtojit
21 Besi Bekteshi: Respekt per parimet e Rilindjes Kombetare
22 Besi Bekteshi: Antikat, dhe modeli i parë i ruajtjes së vlerave kombëtare përpara 90-të viteve.
23 Fritz RADOVANI: DY SHPÊLLA TË THÊLLA...
24 Besi Bekteshi: Shirqi dhe kisha e vjeter ku martoheshin princa e mbreter
25 Besi Bekteshi. NY Times per Shqiperine e vitit 1977
26 Besi Bekteshi: Artefakte te panjohura te princ Wied-it ne arkivin e Shkodres
27 Armando Lohja: Une e vendosa flamurin tim.
28 Qamil Gjyrezi: Orkestra Simfonike e R.T.V, pasuri e kulturës tonë kombëtare!
29 Qamil Gjyrezi: Simbolika e Zotit i mungonte tekstit te hymnit kombëtarë!
30 Qamil Gjyrezi: Karta e studentit një risi e administratës Basha!
31 Fritz RADOVANI: TIRANA E “TIRANËVE” MASHTRON ME SHIFRA FALLCO !
32 Muzeu Historik Shkoder: Doli Scutaren 5
33 MAL I ZI, DOLI NE QARKULLIM NR I RI I REVISTES “MALESIA”
34 Klajd Kapinova: Këngëtarja shqiptaro-amerikane Adriana Mrijaj, shembull i mirë për breznitë e reja të lindur jashtë Atdheut
35 Fritz RADOVANI: KUSH KISHTE MA SHUMË VLERË PER LIRINË E ATDHEUN
36 Nga Fritz RADOVANI: 110 VJET MA PARE KA LÉ DIJETARI AT DONAT KURTI O.F.M.
37 Kisha katolike reagon pas vrasjeve te shumta te ndodhura gjate ketij vit
38 Doli ne qrkullim Scutaren 4
39 Nderohet sërisht me lule dhe përkujtimore figura e Mons. Dr. Zef Oroshit në New York
40 Nga Fritz RADOVANI: O ZOT !.. PO VDESIM TUE NUMRUE YJET…
41 Jozef RADI:Nji Nanë... Njimijë Nana dhe Njiqind vitet e Shtetit Shqiptar...
42 Arben Lagreta: Promovimi i Vlerave artistike e natyrore te Liqenit
43 Fritz RADOVANI: “DY FJALË PLEQËSH” NGA HAFIZ IBRAHIM DALLIU…
44 Qamil Gjyrezi: Pratella dhe “Manifesti futurist i muzikës”
45 Qamil Gjyrezi: Edhe njëherë për Art-politikën!
46 Klajd Kapinova: Dom Ndre Mjeda rivjen me piedestal mes banorëve të Shkodrës
47 Nga Fritz RADOVANI: PROF. SIMON RROTA
48 Nga Fritz Radovani: Dede_Gjo`Luli
49 Nga Fritz RADOVANI: EDHE DHEU…U BA BALTË !
50 Personazhet dhe interpretët e Operas së Parë Shqiptare.
51 Qamil Gjyrezi: A ka kompozitorë Shkodra?
52 Klajd Kapinova: Vlerësime kritike rreth librit të ri: “Copëza historie kombëtare”
53 Tinguj nga Shkodra ne qytetin e Fierit”
54 Fritz RADOVANI: ROZAFA NJË VIT PA DON SIMON JUBANIN…
55 Një jetë me dashurinë për muzikën, artin dhe njerëzit
56 Besi Bekteshi: Historia e 13 infermiereve amerikane ne Shqiperi 1943
57 Turi Me bicikleta rreth Liqenit te Shkodres
58 Doli ne qarkullim revista kulturore: Scutaren 3
59 Dita e liqenit te Shkodres 17 Qershor 2012
60 Muzeu Historik i Shkodres: Dalin dy periodiket e pare
61 Interviste me Denisa Gokovi Studente per piano ne Universitetin Kristal
62 Shkodra, pazari i saj i madh, si shembull i zhvillimit dhe demtimit ekonomik
63 Dr. Gjon Kodra: Mendime rreth librit të ri: “Copëza historie kombëtare”
64 Interviste me: Marita Zimmermann Geb Vuksani
65 Besi Bekteshi: Vizioni kulturor qe i sherben Shkodres
66 Besi Bekteshi: Tenderimi spektakolar i Bashkise se Shkodres ne 1938.
67 Lindita Lloja punonjese ne fototeken “Marubi”, rrefen emocionet e saj per muziken
68 Besi Bekteshi: Fischer, dhe 4 dhjetori i largimit te gjermaneve nga Shqiperia
69 Besi Bekteshi: Historia e ndalimit ne administrate te shqiptareve ne sherbim te Turqise ne vitin 1921-22
70 Gazetari dhe poeti Alfons Zeneli rrëfen emocionet dhe ndjenjat e tija për muzikën
71 Interviste me Prof. GEZIM My. URUCI - Historian - Euroetnolog.
72 Besi Bekteshi: Njerzit e Ahengut shkodran dhe harresa e tij.
73 Besi Bekteshi: Kush ishin forcat shumbëkombëshe të pushtimit në Shkodër, të vitit 1913?
74 Besi Bekteshi. Sa nder i kanë bërë të huajt Shqipërisë me fotografinë e tyre?!
75 Besi Bekteshi: Curruption & absurd
76 Besi Bekteshi: Lavdet e te huajve per shqiptaret
77 Besi Bekteshi: Shkodra 1913-te, dhe tre propozimet per Mbreter ne Shqiperi.
78 Besi Bekteshi: 1922- zyrtaret ne borxhe dhe administrata e tille.
79 Kompozitorja e talentuar kontemporane, Eriona Rushiti rrëfen emocionet e saj për muzikën.
80 Qamil Gjyrezi: Suus, më shumë se një ballade
81 Klajd Kapinova: Tetë parimet udhëheqëse të Të Lumes Nënë Tereza në një libër të ri
82 Besi Bekteshi: Perpjekjet per te formuar zyrtarin e shtetit ne vitet 1920-21
83 Dy "vagabonde ne Shkoder"
84 Perpjekjet per te formuar zyrtarin e shtetit ne vitet 1920-21
85 Elsa Demo: Marubi shtrin këmbët
86 Intelektuali shkodran Ahmet Osja tregon për fotografin e madh Gjon Mili
87 Besi Bekteshi: Robinson Vandeleur, me “Shqipërinë në Rrugën e Lirisë” si atëhere dhe tani!
88 Besi Bekteshi: Rose Wilder Lane, gruaja udhëtuese dhe gazetare, që bëri të njohur Shqipërinë në Amerikë dhe botë
89 Besi Bekteshi: Njerzit e operas se pare shqiptare, Mrika
90 Gëzim Uruçi:SOT KATER VJETORI I NDARJES NGA JETA I TITANIT TE MUZIKOLOGJISE SHQIPTARE dhe HISTORISE SE SAJ, TE PA HARRUARIT Prof. RAMADAN SOKOLIT.
91 “Falja e gjakut”, plagë sociale dhe sukses ndërkombëtar
92 Qamil Gjyrezi: Venezia particolare
93 Opinion nga Qamil Gjyrezi: 49 shenja të shpirtit të Alma Bazhdarit
94 Bore ne Shkoder
95 Promovohet botimi për trashëgiminë kulturore