Teatri Migjeni PDF Print E-mail

Birre, gozhde dhe sapun, drame nga Stefan Çapaliku,

Premiera do te shfaqet me date  26, 27, 28, 29 Nentor 2010 ora 18:00 ne Teatrin “ Migjeni” Shkoder.

Regjisor Çapaliku


Kjo drame trajton jeten e banoreve ne nje qyteze rreze nje miniere te mbyllur, dhe infiltrimin e te huajve si shpetimtar te ketij vendi. Monotonia qe mbizotron ne kete qyteze shtohet edhe nga bllokimet e rrugeve, por edhe qarkun e mbyllur te perditshmerise se tyre. Nje drame e cila vlense sin je kritike e kohes, absurdi me te cilin perballet jeta e ketyre banoreve eshte I barabart me jeten, e cila eshte jo normale, por e vertete. Dramaturgu Çapaliku me kete drame synon qe te beje nje kritike te kohes ne te cilen jetojme, dhe zhvendosja e drames ne nje zone tjeter larg bulevardit, eshte nje gjetje mjaft e qelluar. Ne dramen Birre, gozhde dhe sapun marrin pjese nje kaste aktoresh te teatit Migjeni si Rita Gjeka, Frederik Fistani, Agron Dizdari, Enver Hyseni, Jozef Shiroka por edhe aktoret e rinj nga si Besmir Haliti, Brikena Sinanaj, Simon Shkreli dhe nje nxenes I shkolles Prenk Jakova Arbion Rexhepi.Drama pritet te kete sukses ne Teatrin Migjeni ashtu si edhe dramat e tjera te Dramaturgut Çapaliku, I cili me Nje histori humbesish perfaqesoj shqiperin ne festivalin e teatrit eksperimental ne kaior te egjiptit.