Creative City ju fton: JAZZ Concert PDF Print E-mail

Elisa Duni Jazz Band
Teatri "Migjeni", të premten datë 5 nëntor 2010, ora 18:00


Rrallëherë jazzi modern ka qenë kaq i gjallë sa me këngëtaren Elina Duni. E lindur ne Shqipëri, ajo ka arritur të ndërthurë këngët folklorike të vendit të saj me jazz-in kontemporan të një kualiteti të lartë. Meloditë rrënqethëse dhe ritmet e larmishme të Ballkanit takohen me konturet e ndjeshme të jazz-it akustik.

Dhe mbi të gjitha kumbon zëri mrekullueshëm i Elina Dunit që me kuartetin e saj ka krijuar një zhanër të vetin plot pasion dhe thellësi ndjenje.
Elina Duni Quartet është formuar në vitin 2005 në Bern, Zvicër. Me Elina Duni – voc, Colin
Vallon – piano, Patrice Moret – bass, Norbert Pfammatter – drums. Grupi ka marrë pjesë në
Festivale dhe Klube Jazzi në të gjithë Evropën.
“Ju mund të rezistoni deri tek kënga e katërt perpara se të mahniteni nga sharmi dhe
magjia e Elina Dunit. “ Jazzthing
“Shumë rrallë na degjon veshi një muzikë si ajo e Elina Dunit që transformon këngët
shqipëtare, rumune ose bullgare në jazz duke u ruajtur në të njëjtën kohë origjinalitetin.“
Die Zeit

“Muzika e këngëtares së re Elina Duni është aq e bukur sa mund t'ju bëjë për të qarë.”Nürnberger Nachtrichten.

Elina Duni Quartet
From the magic of the Balkans to Jazz
Press review
Elina Duni Quartet
Nga magjia e Ballkanit në Jazz
Shtypi
Seldom has modern jazz been so lively as it is with the young singer Elina Duni. Born in
Tirana, Duni dips the folk songs of her native country in contemporary jazz of the highest
quality. Melodies full of longing and spirited rhythms from the Balkans meet sensitive,
jazzy-acoustic contours. And above all, the agile and moving voice of Elina Duni stands
out. With her quartet, she has created her own, passionate genre.
Elina Duni Quartet was founded in 2005 in Bern, Switzerland. With Elina Duni – vocals,
Colin Vallon – piano, Patrice Moret – bass and Norbert Pfammatter – drums. It has since
then played in many Jazz Festivals and Jazz Clubs through Europe.
"At least after the fourth song, you too are defenseless and at the mercy of the magic of
Elina Duni." Jazzthing
“...rarely does music touch the ear as do the songs of Elina Duni, who transforms
Albanian, Romanian and Bulgarian songs into jazz without selling them and herself
under their real value.” Die Zeit
“The music of the young, Albanian singer Elina Duni is beautiful enough to make you
cry ....” Nürnberger Nachrichten