Biblioteka Publike Marin Barleti / Shkoder PDF Print E-mail

Programi i
aktiviteteve
në kuadër

të Ditëve Botërore të Librit


22.04.2010, ora 17.00 Ekspozita e libri: "Bushatllinjtë në veprat e autorëve shqiptarë dhe te huaj". Z. Nexhmedin Bushati do të kumtojë mbi bibliotekën e Bushatllinjëve . Eskpozita përmban edhe projektimin e disa librave të çmuar të bibliotekës së Bushatllinjëve të paraqitur në "Ditët e Trashëgimisë Europiane në Tiranë". Ajo do të qëndrojë e hapur edhe më 23.04.2010.

24.04.2010, ora 10.30. Salla Punonjësit e Bibliotekës. Promovim e veprës studimore dhe letrare të studiuesit dhe shkrimtarit mirditor Ndue Deda. Referojnë: Mentor Çuku, Fatbardha Hoxha, Gjovalin Çuni, Pjetër Jaku.

24.04.2010, ora 11.00. Salla e leximit.
"Për Van Gogun". Ekspozite pikture e piktorit Aleksandër Hila me riprodhime të disa punimeve të Van Gogut. Ekspozita do të qëndroje e hapur edhe në datat 25 e 26. 04.2010.

25.04.2010, ora 11.00. Salla "Punonjësit e bibliotekës". Promovim i librit të Gjet Vocit: Takim fatal me diktatorin. Dëshmi dhe kujtime.

27.04.2010, ora 16.00
Takim me fëmijë i shkrimtarit Xhahid Bushatit. 

Aktivitet i pritshëm
Paraqitja e punimeve bibliografike dhe të veprimtarisë studimore dhe përkthyese të  studiuesit dhe përkthyesit Willy Kamsi. Aktiviteti pritet të zhvillohet nën kujdesin e Departamentit të Studimeve Albanologjike pranë U.SH. "Luigj Gurakuqi" dhe bibliotekës "Marin Barleti".